NBG01300-1200

ODRŽANA MANIFESTACIJA „SVETI TRIFUN NA SAVSKOM VENCU”

Uoči Svetog Trifuna, praznika vinara i vinogradara, večeras je u Kući kralja Petra Prvog, u sklopu manifestacije „Sveti Trifun na Savskom vencu”, održana svečanost i prigodan program, kao i proglašenje najbolje ocenjenih vina u osam kategorija. Na početku programa prisutnima su se obratili ministar finansija Siniša Mali, član Veća GO Savski venac Miloš Vidović i predsednik Saveza vinara i vinogradara Srbije Božidar Aleksandrović.

Na manifestaciji je učestvovao veliki broj srpskih vinarija sa uzorcima vina koja su ocenjivana.  Članove žirija činilo je preko trideset renomiranih vinskih stručnjaka Srbije, među kojima su profesori sa Katedre za vinogradarstvo, enolozi, tehnolozi, somelijeri i drugi.

Manifestacija je održana na dve lokacije, u hotelu Radisson Collection gde su stručnjaci ocenjivali srpska vina, a potom u Kući Kralja Petra Prvog, gde su proglašena najbolje ocenjena vina po kategorijama a vinarima uručena priznanja.

Događaju koji je organizovan u cilju promocije domaćeg vinarstva i vinogradarstva i unapređenja vinske kulture, prisustvovao je veliki broj vinara, kao i brojni posetioci koji su imali priliku da uživaju u degustaciji kvalitetnih domaćih vina.